Zhineng chi gong

Zhineng chi gong bestaat uit het woord ‘zhi’ of ‘chi’ en betekent levensenergie. Het woord ‘neng’ betekent potentie. Zhineng gaat dus over de potentie van onze levensenergie. Anders gezegd: wat wordt er allemaal mogelijk als je de energie die we tot onze beschikking hebben vermeerdert en bewust inzet ter vergroting van je welbevinden? Leer je op te laden met levenskracht en deze kracht te richten op de gezondheid van je lichaam, denken, voelen, relaties en ziel. Zhineng chi gong, ook wel medische chi gong genoemd, werkt harmoniserend, vitaliserend en helend.

 

Wanneer je veel chi hebt, voel je je doorgaans vitaal en gezond, blaak je van zelfvertrouwen en heb je zin om het leven aan te gaan. Je ervaart innerlijke vrede en het is makkelijker om je te concentreren en te mediteren.
De oefeningen zijn zo ontworpen dat ze je helpen niet te verkrampen of je klein te maken, maar juist te ontspannen en je ruim te maken. Daardoor kan je je overgeven aan de oneindige chi-voorraad in en om je heen en kan je weer opladen met levenskracht.

Sinnig - Nynke Blom - Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen- Chi gong-def