Integraal bewegen

Bij langdurige of steeds terugkerende klachten van spieren of gewrichten is het goed om extra aandacht voor houding en beweging te hebben. Mensen bewegen nooit één lichaamsdeel geïsoleerd. Kijk maar naar de bewegingen van een kind. Het hele lichaam doet mee. Integraal. Dat is de natuurlijke manier van bewegen.

Dat vrije bewegen zijn we o.a. kwijtgeraakt door teveel zitten, beeldschermwerk en autorijden. Gevolg: spieren en gewrichten verstijven. Daarnaast is er de druk van de maatschappij, de buitenwereld, levensdruk. Gevolg: kramp in lichaam…..en geest.

Sinnig - Nynke Blom - Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen- Integraal bewegen-1def

 

Integraal bewegen leert je stap voor stap de natuurlijke beweegpatronen weer eigen te maken. Door zo te bewegen word je vanzelf meer lichaamsbewust. Bewust van je krapte én bewust van de herwonnen soeplesse. Beweeg jezelf vrij en leer weer te beschikken over je volledige bewegingspotentieel. Door herhaling worden de oude ingesleten patronen in het brein overschreven door nieuwe efficiënte beweegpatronen. Bewegen gaat weer moeiteloos en licht.

In praktische zin werk je in de behandeling toe naar efficiënt zitten, staan, buigen, draaien, duwen, trekken, tillen en lopen.

Sinnig - Nynke Blom - Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen- Integraal bewegen-def