foto-nynke-front-richtingwijzer-werkpad-kleinerdefinitief-1226x1080-def

Praktijk Sinnig, dat ben ik, Nynke Blom.

Geboren en getogen Friezin en natuurlijk Nederlander en medelander.
Het liefst ben ik mens en medemens.
Welkom – Wolkom.

Als levendig en beweeglijk kind kon ik mij heerlijk uitleven in het turnen en de ritmische gymnastiek. Stil zitten was niet mijn ding en er zat ook al wel een helpertje in mij. Hoe mooi was dan ook dat ik op 7-jarige leeftijd één ding al zeker wist: ik wilde fysiotherapeut worden. De combinatie van zorg en bewegen sprak me toen al aan. En zo is het ook gelopen. Ik studeerde af in 1989 en ben altijd werkzaam geweest in de particuliere praktijk. Wat een prachtig vak. Veel en gretig gevolgde na- en bijscholing bracht veel verbreding en verdieping. Ik keek ook over de grenzen van mijn vak. In 1999 kwam daar de scholing haptonomie bij. De mens achter de klacht kwam daarmee ten volle in het licht te staan. Dit liet mij niet meer los. Het heeft mij gevormd in de grondhouding waarmee ik in het leven sta namelijk leven vanuit mijn gevoel. Dit geeft mij richting. In een haptonomische begeleiding reik ik een ander de mogelijkheid aan hun eigen ontwikkelingsweg aan te gaan.

 

In 2007 kwam daar de FOI bij. Een integrale manuele therapie die het hele lichaam als bewegende eenheid ziet. Zachte mobilisaties als aanzet voor herstel van beweeglijkheid. Altijd aangevuld met integrale beweegscholing. Bewegen gaat dan weer natuurlijker, moeitelozer en lichter. Daarnaast is er de yin yoga en de chi gong voor het voeden en in balans brengen van het energetische lichaam.

Mindfulness laat je de waarde van stilte ontdekken. Tenslotte biedt de geweldloze communicatie heel helder hoe je kan leren je te verbinden met je gevoelens en behoeften. Deze communicatie sluit vervolgens weer heel mooi aan bij de haptonomie.

Al met al heeft Praktijk Sinnig hiermee 7 ingrediënten die er vooral op gericht zijn je te leren jezelf te helpen. Het leren aanspreken van het zelfhelende vermogen. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de cliënt en afgestemd op zijn of haar hulpvraag en behoefte. Verbindingen leggen is waar ik van houd. Verbinden met wat je beweegt, wat je raakt ……. en bezield.

Sinnig: zonnig en zinvol op weg naar lichter bewegen en leven.

Alien - illustreert - Sinnig - natuurlijke geneeswijzen-def copy